STEUN DE STRAATWEG
FAQ

WAT GAAN JULLIE MET DE DONATIES DOEN?

Van de donaties betalen wij de salarissen van onze vaste personeelsleden, hun pensioenen, de huur, de vaste lasten en de inkoop van voorraad voor als we weer open mogen. Met het opgehaalde bedrag kunnen we 2 maanden overleven (tot eind maart). We gaan er vanuit dat dan de horeca weer open mag.  

KRIJG IK NOG IETS TERUG VOOR DE DONATIE?

Jazeker! De belangrijkste motivatie is natuurlijk om Drink en Eetlokaal De Straatweg te laten voortbestaan.  Als je 200 euro of meer doneert, speel je gratis mee aan De Straatweg-loterij.

Met deze loterij maak je kans op de volgende prijzen:

  • Een diner voor 2, klaargemaakt door onze eigen keukenbrigade.
  • Een baristatraining voor 2, verzorgd door onze bartoppers
  • Drink de tap leeg. We hebben nog wat fusten aan onze taps hangen… drink een fustje leeg 😊.

Per 200 euro krijg je een lot, dus je mag ook meer loten kopen 😉. Hoe koop je een lot? Door 200 euro te doneren. Je hoeft dus geen apart formulier in te vullen.

GAAN JULLIE 2 MAANDEN ACHTEROVER LEUNEN?

Nee zeker niet!

Op 22 januari organiseren wij samen met Pubquiz Witte Gij’t een online benefiet pubquiz waar we tijdens een avond vermaak iedereen oproepen om te doneren. Kijk hiervoor op www.destraatweg.nl/benefietpubquiz.

Daarnaast gaan wij komende maanden uitpakken zoals wij afgelopen weken ook al hebben gedaan met afhaalmaaltijden, glühwein kraampje, oliebollen en de winterBBQ.

Over de precieze invulling horen jullie binnenkort meer, maar het belooft echt Utrechts en vertrouwd De Straatweg te worden! Een tipje van de sluier: Croquetten Boutique 😊

Ook zijn wij al in gesprek met onze toeleveranciers/partijen om coulanceregelingen aan te vragen en hebben we van de meeste partijen al toezeggingen.

Als kers op de taart: we gaan een nachtvergunning krijgen en we zijn al bezig met de lente/zomer menukaart. Moeten we nog wel bestaan natuurlijk…

OEI WAT EEN HOOP GELD; KLOPT DAT WEL?

Ja, het is een hoop geld. We zitten natuurlijk op een mooie locatie waarvan we de huur moeten betalen. Daarnaast hebben wij personeel vast in dienst. Andere kosten zijn o.a. verzekeringen en terrasgeld voor de gemeente.

WAT ALS JULLIE EERDER OPEN MOGEN DAN 1 APRIL?

Dat zou heel mooi zijn 😊, maar de invulling is dan echt afhankelijk van de maatregelen die dan gelden. Wij denken dat de horeca weer open mag vanaf 1 april. Als dat eerder is, gaan we dan bekijken hoe we open mogen en hoe we omgaan met de donaties.

WAT ALS JULLIE HET DOELBEDRAG NIET HALEN?

Dan is de kans heel groot dat de deuren van De Straatweg voorgoed dicht gaan. Bij een faillissement zal een donatie niet worden terugbetaald. Maar… kom op… 200 donaties van 200 euro met zoveel leuke, enthousiaste vaste gasten, buurtbewoners, vrienden, familie; dat moet toch lukken???

KRIJGEN JULLIE SUBSIDIE VAN DE OVERHEID?

Wij krijgen beperkt subsidie van de overheid voor de personeelskosten (NOW). Hiermee worden niet alle personeelskosten gedekt. Hier zit een complexe rekensom achter.

Daarnaast bestaan onze vaste lasten niet alleen uit personeelskosten maar ook uit pandhuur en bijvoorbeeld gas, water, licht, alarm, internet en afvalverwerking. Met al die partijen zijn wij in gesprek om een coulanceregeling te treffen. Feit blijft dat deze kosten niet worden vergoed door de overheid (de zogenaamde TVL-regeling) omdat wij daar een te jong bedrijf voor zijn.  

HOE WEET IK DAT JULLIE NIET OP VAKANTIE GAAN VAN DE DONATIES?

Dit is een kwestie van vertrouwen. We hebben heel veel eigen geld en tijd in Drink en Eetlokaal De Straatweg gestopt, zie hiervoor ook onze oude crowdfund pagina. Deze buffer is nu weg; wij willen niets anders dan dit bedrijf, onze droom, verder voortbouwen.

WAT ALS ER MEER GELD BINNENKOMT DAN 200 X 200?

Dat zou mooi zijn 😊. We maken dan de afweging hoe hiermee om te gaan. Sowieso komt het geld ten goede van De Straatweg. Kans is aanwezig dat we het een tijd bewaren in verband met een uitlopende lockdown.

WAT VINDT DE BELASTINGDIENST VAN DEZE DONATIES?

Iedereen mag per huishouden (incl fiscaal partner) tot 2500 euro belastingvrij (dus zonder donatiebelasting) storten. Je hoeft dus geen extra aangifte te doen of belasting hierover te betalen.

Als je een bedrijf hebt, kan je ook doneren ;). 

KAN IK JULLIE NOG ERGENS ANDERS MEE HELPEN?

Heb je een geniaal idee, contacteer Rens: 06 15 597 597.  

Geen geld om te doneren? Helemaal geen probleem. Stuur dan onze posts / flyer door naar al jouw buurtgenoten, collega’s, vrienden en familie.

Donatie voor 200 euro

Donatie voor een ander bedrag

KLIK HIER VOOR DE STEUNPAGINA.

KLIK HIER VOOR DE PAGINA OVER DE ONLINE BENEFIET PUBQUIZ VAN 22 JANUARI.

Scroll naar top